Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2012.04.26

SzerElem => SzerEtet (párkapcsolat)

 

 

 

tulipn-1.jpg (KeDó)

 

Az energiának hullámai vannak. Olykor dagály van, máskor apály. Amikor dagályban... vagy, nagyon könnyű kapcsolatot teremteni, kommunikálni, nyitottnak lenni, szeretni, kapni, adni. Amikor nem dagályban van az energia, hanem apályban, akkor nagyon nehéz kommunikálni, szinte lehetetlen. De mindkettő jön-megy – mindkettő az élet része.
Nincs ebben semmi rossz, ez természetes – ne felejtsd el elfogadni!
Amikor úgy érzed, hogy az apály időszaka érkezett el, ne próbálj kommunikálni. Ne kényszerítsd magad megnyílásra, mert az a megnyílás nem lesz valódi. Az a mag időszaka. Egyszerűen bezárulsz, és önmagadban maradsz. Használd azt az időt mély meditációra. Nagyon termékeny a meditáció szempontjából. Amikor dagályban vagy, és áramlik az energia, egyre feljebb tör, az a szeretet ideje. Akkor teremts kapcsolatot, légy nyitott, adj.
Ez a termés ideje, de nem tarthat egész évben. Azt mondják, hogy még a mennyországban sem énekelnek folyton az angyalok.
Tehát, amikor dal születik benned, énekelj. És amikor azt érzed, hogy minden bezárul, segíts bezárulni. Ezt jelenti a természetesség. Természetesnek lenni nem azt jelenti, hogy nyitottnak kell maradnod huszonnégy órán át – nem vagy egy varázslókalap.
Vannak pillanatok, amikor be kell zárulni, különben túl fárasztó lenne, túl egyhangú, unalmas. Semmi szükség arra, hogy folyamatosan mosolyogj – azt csak a politikusok teszik, ők pedig ostoba emberek.
Vannak időszakok, amikor könnyeket kell köszönteni, és örömmel kell köszönteni őket. Vannak időszakok, amikor szomorúnak érezzük magunkat – a szomorúság csodálatos, ezért ha szomorúságot érzel, légy szomorú. Amikor boldogságot érzel, légy boldog. Hitelesnek lenni azt jelenti, hogy sosem ellenzed azt, ami éppen történik. Menj vele… bízz benne. Éjszaka bezárulnak a lótusz szirmai, reggel újra kinyílnak – ami természetes folyamat....
/Osho/

 

 

 

 

 

Vörös hullámvarázs


Egy hullám vöröslik

Tétova világod

Szegletén

Ringatag ágon.

Messze visz

Engedd...

Lélegezz....

 

Szíved dobbanása

Áradó világ;

Érint a képzelet.

Messze sodor

Léted fodra

Vörös hullámba

Borul.

12.04.26.
10:20

 

 

Két ember talál­ko­zik, ami azt jelenti, hogy két világ talál­ko­zik egymás­sal. Ez nem egy­szerű dolog, hanem nagyon is bonyo­lult, a leg­bo­nyo­lul­tabb a vilá­gon. Mind­két fél egy külön világ önma­gá­ban, két bonyo­lult, rej­tel­mes világ hosszú múlt­tal és vég­te­len jövő­vel. Kez­det­ben csak a két fel­szín talál­ko­zik.
De ahogy a kap­cso­lat egyre meg­hit­tebb lesz, egyre mélyebb, egyre köze­libb, a közép­pon­tok is elkez­de­nek kap­cso­lódni egy­más­hoz.
Ami­kor a közép­pon­tok talál­koznak, azt hív­juk szerelemnek.

Osho

Más szavakkal ugyanez, átélve:

Először a szemét a tekintetét figyeled.Valamit látsz benne,talán magadat.Érzed az áramlást kettőtök közt ,szétég a a szívcsakrád,kiterjed az egész mellkasodra,aztán szinte felégeti az egész testet.Bele remegsz úgy ,hogy még érintés sem kell hozzá.Már nem számít ki volt,vagy milyen a külső,mert mindent elsöprő a szívből feltörő tiszta szeretet.Ezután egyre mélyül minden.Ha tartod és nem ingat meg a külső világ,mely szétrombolná ezt az őszinte kapcsolódást,kiterjeszted az egész univerzumra.Itt már semmit sem kell tenni,csak benne vagy,egy vagy vele és egyé váltok mindennel és mindenkivel.Semmi és senki sem számít,még mi magunk sem,csak az amiben vagyunk,amit átélünk.Úgy érzed szétégsz,ez az a pillanat,mikor szétrobban és szétég minden ,ami van. Sírunk és remegünk és áramlunk a mindenségben és egyben.Valóban a szeretet az egyetlen ♥ (DA)