Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2011.09.08

Avatara előadása a 2012-es évről és a Magyarság szerepéről

Avatara: A magyarság küldetése az új Aranykor küszöbén

1. rész

(Avatara előadása a 2012-es jóslatokról: mi várható, pontosan mikor várható, és miért? Mi közünk nekünk, magyaroknak mindehhez, és miért?)

 

Aranykori szeretettel köszöntök mindenkit. In medias res – Homérosszal és követőivel szólva, a dolgok közepébe vágva, elkezdeném az előadást.

Örülök, hogy ilyen gyönyörű időben eljöttetek ide, hogy egy kicsikét közösen gondolkozzunk az előttünk álló évekről, évtizedekről. A jövőnkről.

Hogy megértsük, mi lesz a magyarság sorsa, hogyan diagnosztizáljuk hazánk helyzetét, mi vár ránk, emberekre, magyarokra?

Az előttünk álló globális változás során, miért lesz bármilyen változás, mire számíthatunk, mi fog történni, mik azok az okok, amelyek ezt a változást kiprovokálják és gondolkodjunk el azon, hogy 2012 miért ilyen fontos és ilyen ominózus dátum?

2012-vel kapcsolatban nagyon sok pletyka, szóbeszéd, találgatás terjed. Sokat írnak, beszélnek 2012-ről, annyit mindenki tud, hogy valahogyan ez a dátum fontos, valami történni fog 2012-ben.

Várni kell a jövő évet? Netán félni kell a jövő évtől? Örülni kell neki és készülni kell az angyalszárnyainkra, meg a dimenzióváltás utáni lebegésre? Vagy pedig éppen ellenkezőleg, vásároljunk hideg élelmiszert, túlélő-felszerelést és vonuljunk be valami atombiztos bunkerbe?

Jelenleg a 2012-vel kapcsolatos szóbeszédeket 2 kalapba, 2 csoportba sorolhatjuk, az egyik az abszolút pesszimizmus, ezek általában arról szólnak, hogy valami irdatlan nagy katasztrófa során elpusztul az emberiség, elpusztul a Föld, elpusztulunk mi és a makrokozmoszunk is.

Különböző jósolgatások vannak arra nézve is, hogy hogyan fog bekövetkezni és vadabbnál vadabb történetek keringenek erről. Netán becsapódik egy óriási aszteroid, elmozdul a Föld mágnestengelye és valamilyen globális lehűlést hozva, jégkorszak végez mindenkivel? Netán felforrósodik a világ és mindenki megsül?

Nyilvánvalóan mindenki kíváncsi arra, hogy igaz-e ez?

Én nem vagyok jós, nem is tartom magam annak, egyetlen módon tudok segíteni ennek a problémának a megválaszolásában, mint vallástörténész: az ókori szent iratokban, ősi jövendölésekben, próféciákban található leírásokat ismerem, különböző ókori nyelveken eredetiben olvasva, én azt tudom megmondani, hogy az ősi jóslatok mit mondanak erre nézve.

Ez is megdöbbentő, hogy ezek szerint ősi jóslatok foglalkoznak velünk, a modern emberekkel? És konkrét előrejelzésük van arra is, hogy Kr. után 2012-ben mi lesz? Igen.

Nem csak 2012-re van konkrét előrejelzésük, hanem úgy általában véve az ókoriak térben és időben végtelen tudással, látással rendelkeztek az idők hajnalán, amikor a tudásuk tökéletes volt.

Abban az időben, amit a törikönyvetekben találtok, hogy már államok vannak, társadalmak vannak, ókori sumer, ókori Egyiptom, aztán az ókori görögök, rómaiak. Ebben az időkben ez a tudás már csak nyomokban, homályosan volt meg, de még mindig őrizték főleg a papok, és leírták.

De az a tudás, amire most hivatkoznunk, már a leírása, rögzítése idején nagyrészt elveszett, nagyrészt elfelejtődött.

Ami annyit jelent, hogy a mi időnkről mi semmit sem tudunk, mi csak ülünk és elszenvedjük, az ókoriak már többet tudtak, de az ókor előtt, még annál is régebben létezett emberi civilizáció még többet tudott.

Akkor tehát ezek szerint, évezredek során nemhogy nem okosodott az emberiség, hanem butult? Nemhogy nem fejlődünk, hanem hanyatlunk? Ezek szerint, ha vannak olyan információk, amelyek rendelkezésre álltak az emberről, akkor az hogy lehet, hogy az évek során nem egyre több információ lett, hanem egyre kevesebb? Az emberiség nem okosodik az évezredekkel, hanem felejt? Igen.

Míg az iskolában azt tanultátok, hogy az ember ősemberi, primitív, barbár létből fejlődött lépcsőzetesen, valahonnan nagyon-nagyon lentről, a homo-elektusz, pitekusz, tehát ilyen szőrös makimajom állapotból és lemászott a fáról stb., eljutottunk egyre magasabb fokokra és úgy tanultátok, hogy fejlődtünk-fejlődtünk, ókori Egyiptom, Athén, Spárta, Róma, fejlődtünk, középkor, újkor és eljutunk 2011-be.

Ezzel szemben, ami az egészben a legizgalmasabb: 1. Az ókori szent iratok teljesen mást írnak a történelem menetéről, szó sincs az ő világképükben fejlődésről, teljesen fordítva képzelték el, az ókoriak azt mondták, hogy épp ellenkezőleg: az emberiség egy nagyon magasrendű állapotból indul, és hanyatlik, hanyatlik, hanyatlik, és most valahol itt vagyunk a hanyatlás végpontjánál 2011-ben.

Most akkor kinek van igaza? Az ókoriaknak vagy a modern történészeknek?

Nézzük meg, mit mondanak a bizonyítékok?! Ilyenkor szoktam elmesélni, hogy ezzel a „szép” kis evolúciós elmélettel az a probléma, hogy régészhallgatóként tisztában vagyok vele, hogy egy csomó olyan ókori régészeti lelet van, ami ebbe a kiváló, kényelmes sablonba egyszerűen nem illeszthető bele.

Mit kezdünk pl. az olyan leletekkel, mint pl. az 1962-ben Nevada államban ércbányászás közben előbukkant többféle tárgy, precízen, simán megmunkált alumíniumgolyó, alumíniumérc. Mesterséges úton készített fém. A dologban nem is az az érdekes, hogy alumínium, hanem hogy a réteg, ahonnan előbukkant, írd és mondd 1 milliárd éves.

Na most, ha egy ilyen leletünk lenne, akkor valaki rávághatná, hogy valami véletlen, elcsúsztak a rétegek a földmozgás miatt, valahogy odakerült stb. Csak amikor előkerül a századik, nem a századik, hanem az ezredik, nem az ezredik, hanem a tízezredik ilyen, az evolúciós elméletbe beilleszthetetlen lelet, akkor az ember már egy kicsit elgondolkodik.

Hogy most a leletek a „bűnösek”, miért jönnek elő, hogy ezt a jó kis darwinizmust csúnyán megcáfolják, vagy talán inkább a kiindulópontunk, a darwini evolúciós elmélet lenne a hibás. A régész kollégáim többsége nagyon egyszerűen oldja meg ezt a problémát, a leleteket vagy megsemmisítik, vagy eldugják, hogy soha senki ne vizsgálhassa őket. Hf: elolvasni a Tiltott régészet című szakkönyvet, magyarul is megjelent.

Bizony-bizony, úgy néz ki, hogy a leletek alapján egyáltalán nincsen fejlődés, hanem éppen ellenkezőleg, zuhanás van, vagy pedig azt lehet mondani, hogy azt a civilizációs szintet, amin mi most vagyunk 2011-ben, úgy néz ki, hogy ezt az emberiség már jó néhányszor elérte, talán magasabb szintet is elért.

A mi felfedezőink felfedezték a villanykörtét, a mesterséges műholdat, számítógépet, hidrogénbombát stb.

Úgy néz ki, hogy nem felfedezték ezeket, hanem újra felfedezték. Tehát erre a körre, ahol most vagyunk, már jó néhányszor eljutottunk. Tehát nem fejlődés történik, hanem egy állandó hanyatlás. Viszont ha állandó hanyatlás történik, akkor miért hiteles arra a kérdésre azt válaszolni, hogy mi fog történni jövőre?

Amit nem a modern jövőkutatók mondanak, hanem az ókori szent iratok, akkor ebből arra következtethetünk, hogy mivel fejlettebbek voltak, többet tudtak az Univerzumról, mint mi ma, ezért jobban hihetünk az ő előrejelzéseiknek.

Ilyen egyszerű. Ezért van az, hogy ezen az előadáson az ősi szent iratok alapján fogom megmondani nektek, elmesélni nektek, hogy feltehetőleg mire számíthatunk.

Az emberiség és konkrétan Magyarország, a magyarság egész pontosan mire számíthat.

Ott tartottunk, hogy vannak az abszolút pesszimista jóslatok – köztük olyan elméletek, hogy leszállnak az ufók a Földre és kiirtják az embert. Különböző ötletek vannak, hogy 2012-ben mi fog történni.

Van a másik kalap, az optimisták, ide sorolhatók azok a történetek, akik enyhe kifejezés, hogy optimisták – inkább „hurráoptimisták”. A különbség, hogy az optimizmus, az egy egészséges derűlátás, - a „hurráoptimizmus”, az meg egy irreális derűlátás, olyan, amire nincs ok, valós indok, inkább ilyen bárgyú szentimentalizmusnak hinni.

Ezekkel is tele van az ezoterikus piac, hogy pl. 2012-ben azonnal beáll az Aranykor csúcspontja, hogy 2012. dec. 21-én lefekszünk aludni és akkor másnap reggel már angyalszárnyaink nőnek, vagy nem kell kilépni az ágyunkból, mert megváltozott a gravitáció és lebegünk, mint a Holdon. Vagy már nem is vagyunk ebben a dimenzióban, és minden nagyon rózsaszín és az ember innentől végtelenül boldog.

Eszerint az ötlet szerint ugye egy csapásra megszűnik a világban minden gond és bánat.

A két véglet közül vajon melyik igaz? Nyilván sejtitek, hogy mint mindig, az arany középút a helyes elmélet.

S az, hogy mitől helyes, azt a szent iratok alapján lehet megnézni.

Nézzük meg, hogy mit mondanak az ókori szövegek? Mi lesz 2012-ben?

Máris megnyugtathatok mindenkit, én a magam részéről kb. 20 ókori szent iratot tanulmányoztam eredeti nyelven, ebben volt tibeti, páli nyelvű anyag is, ebben volt az a bizonyos maya naptári prófécia rendszer is.

A közös bennük: mind a 20, a mayáktól a tibetiekig, keltáktól az ógörögökig, iráni jövendölésektől egészen az ősgermán, izlandi anyagokig, szent könyvekig, mindegyik egyértelműen 2012. december 21-ét jelöli meg valamilyen váltás időpontjaként. Ez például rögtön sokkoló.

Hogy lehet az, hogy a maya naptár is ezzel a nappal foglalkozik, illetve ezen a napon ér véget? Ez így nem igaz.

A maya naptárban van egy korszak, egy emberiség civilizációjának a korszaka, egy ciklus ezen a napon zárul és rögtön nyílik a következő.

És bár mindegyik naptár azt mondja, hogy 2012. december 21-én történik valami, de a 20-ból egy semazaz nulla – jelez pusztulást. Egy olyan ókori próféciával sem találkoztam 16 éves kutatómunka során, hogy 2012-ben megsemmisül az emberiség. Mert ilyen nincs.

A másik véglet sincs az ókori szent iratokban, hogy dimenzióváltás, meg angyalszárny-növesztés és hogy hirtelen mindenki nagyon boldog lesz.

Egyik sem szerepel, ez valószínűleg az ezotériában mozgó szenzációhajhász embereknek a fantáziálása.

Ezeket a lapokat, persze, könnyebb úgy eladni olyan főcímmel, hogy 2012. világvége, mint azzal, ami az igazság.

Az egyik véglet felesleges pánikkeltés – nincs rá ok, a másik felesleges „hurráoptimizmus”, arra sincs ok.

Mert nehézségek lesznek.

Akkor tehát mire számíthatunk, mit mondanak az ókori szent iratok 2012-re?

Annyit mondanak, hogy az emberiség történelme világkorszakokra osztható.

Az ősi tradíciók jellemzően négyet szoktak felsorolni. Úgy tanították, hogy amikor az emberiség megjelent a Földön, évmilliókig egy nagyon-nagyon ideális, tökéletes időszak volt jellemző.

Erre a tökéletes időszakra az ősi tradíciók azt mondják, hogy az ember már ember volt, és a külleme olyan jellegű volt, mint a mostani, de sorolom, hogy milyen tulajdonságai voltak, ill. hogyan élt.

A kezdeti világszakaszban az ember az istenekhez volt hasonló. Az indiai szent iratok írják, hogy az akkori emberek aurája kb. tízszer nagyobb volt a mainál, pránaáramlása kb. százszor gyorsabb, csakrái sokkal hatalmasabbak és nem héttel rendelkezett, hanem több csakrával, ebből adódóan ebben a korszakban az embernek irdatlan mágikus ereje, potenciálja volt. Olyan spirituális képességei, amelyek ma már csodaszámba mennek. Amit ma guruktól, csodatévő emberektől várunk, hogy meditáció, hogy fénygyógyítás, testelhagyás, előző inkarnációk tökéletes ismerete, telekinézis, tehát pusztán az általa kibocsátott energia segítségével tárgyak mozgatása, ezeket mind-mind birtokolta az akkori emberiség.

Sorolom, hogy mit írnak a szent iratok: az akkori ember gyönyörű volt, felségesen szép arca volt, ragyogó szeme, a mostani testalkatnál magasabb volt a mérete, csontozata azonban nem ennyire kemény, sokkal képlékenyebb, a rajta lévő hús rész is, homályosabb, fénytermészetű volt. Kicsit kevésbé megfogható és kemény.

A mostani kezünkkel simán keresztülmennénk egy ilyen egykori embertársunk testén, mivelhogy képlékenyebbek voltak. Ennek van egy olyan oka – ezt is leírja Hésziodosz, a görög költő – hogy a tárgyak, ha leejtettek a földre egy almát, nem zuhant olyan gyorsan, mint ma. A gravitációs gyorsulás kisebb volt.

Az összes ókori hagyomány szerint ekkoriban az emberiség úgy élt, mint az istenek.

A következőket írják: az ember végtelenül szépséges volt, boldog, tökéletes, jóságos, ismeretlen volt a düh, a gyűlölet. Semmi más nem határozta meg érzelmi létüket, mint a szeretet, elfogadás, béke.

Tudásuk végtelen természetűnek tűnt, mágikus képességeik olyan nagyok voltak, hogy Platón azt írja, hogy ebben az időben, ha az akkori ember elképzelt a kezében egy rózsát, nem kellett kimenni a kertbe és levágni egyet, hanem egyszerűen befelé figyelt, becsukta a szemét, összpontosított, és ott illatozott kezében a rózsa.

Ha ebben az időben egy ember el akart menni valahová, mit gondoltok, űrhajót épített, vagy autókat?

Természetesen nem, ezért is nem találjuk régészetileg a nyomaikat.

Az összes hagyomány azt mondja, hogy annyira fejlettek voltak, hogy nem voltak tárgyaik. Nem kellettek eszközök. Ezért, ha leásunk – akkor felmerül a kérdés, hogy mi az az alumínium golyó ott Nevadában – azt ugyanez a civilizáció már hanyatló fázisában hozta létre. Ahogyan ez a kultúra hanyatlott, úgy egyre inkább kezdtek el tárgyakat készíteni, mert már a mágikus képességeik fakultak.

Ahogy ezeket a képességeket veszíti el az ember, úgy lesz szüksége ilyen mankókra.

Nekünk pl. az űrhajó egy mankó gyakorlatilag a Holdra szálláshoz, mert az eredeti megoldás a Holdra szállásra az az lenne, hogy befelé figyelek, elképzelem a Holdat, kinyitom a szemem, és ott vagyok.

Tehát teleportálok a Holdra. Ilyen volt az eredeti verzió.

A magyar népmesékben a „hipp-hopp, ott legyek, ahol akarok jelenség”, hogy cserdít egyet az ostorral, fejébe nyomja a sisakot és lábára húzza a bocskort – Hipp-hopp, ott legyek, ahol akarok – legyek Tündérországban – kinyitja a szemét és ott áll Tündérországban! Ez micsoda? Ez egy hiperugrás egyértelmű leírása.

A mítoszokban ezt az állapotot gyönyörűen megőrizték. A legenda szerint az ekkori ember nem táplálkozott. Hésziodosz azt mondja, hogy az ember, ha éhes volt, felnézett az égre és töltekezett a Nap, a Hold, vagy a csillagok fényével. Húst még hanyatló periódusban sem ettek, az még ennek a kultúrának a végnapjaiban is elképzelhetetlen barbárság és bűn lett volna, körülbelül olyan iszonyatot keltett ebben az ősi civilizációban a húsevés, mint ma pl. a kannibalizmus.

Mindez azért, mert értették az állatok nyelvét, nem csak az állatokét, a növényekét, ásványokét, bármivel kommunikáltak. Nem úgy beszéltek, mint a mai ember, nem adtak ki hangot, egyszerűen átsugározta a társának azt, amit mondani szeretne. És az pedig értette.

Ismeretlen volt a betegség, nem volt öregség. Hésziodosz azt írja, hogy a kultúra fénykorában nem volt halál sem. Ezek az emberek akár több ezer évig itt lehettek a Földön. Ha mégis elfáradtak és szerettek volna „hazamenni”, mert bármilyen csodálatos ez a világ, akkor is csak egy megnyilvánult világ, és van ennél sokkal tökéletesebb, ilyen esetben – azt írják az ősi szövegek – hogy aki elfáradt, fényéből kezdett veszíteni, kezdett halványodni, amikor már egészen elhalványodott – szinte már félig a másik világban volt – leült egy csendes helyre, pl. egy kertbe, és elméjét ezúttal a szellemvilágra, a Mennyországra, Istenre összpontosította, felébresztette magában a vágyat, hogy ott lehessen, és a következő pillanatban az illetőnek az a kis fényteste is, ami még megvolt, eltűnt. Így halt meg ebben az időben egy ember.

Nem volt agónia és nem maradt holttest. Ezért nem találjuk a legendák szerint a sírjaikat. Mert nem kellett sír. Egyszerűen átmentek a másik világba. Ezeket mind-mind megtaláljátok ősi szent iratokban.

Hogy hol éltek? Messze nyugaton – írja Platón – Héraklész oszlopain túl – ez a mai Gibraltári szoros – az óceán közepén volt egy hatalmas kontinens ezekben az időkben, amelyet a Boldogok Szigetének vagy Nyugathonnak nevez. Állítólag ennek az embertípusnak a legnagyobb civilizációja ezen az Atlanti-óceán közepén elterült kontinensen volt.

Ennek a civilizációnak a végét azzal a dátummal jelöli Platón, amikor ez a kontinens megsemmisült, elsüllyedt, Platón szerint Kr.e. 12 000 környékén pusztult el ez a kontinens, ami azt jelenti, hogy ennek a kornak durván 12 000 évvel ezelőtt vége szakadt.

A kor neve – az összes szent iratban – Boldog Birodalom, Tündérország, Igazság kora, Álomidők – mindenféle neve van. Mi maradjunk a legismertebbnél, az Aranykornál, mert általában így nevezik ezt a világkorszakot.

Következtek utána az alantasabb korok, az Ezüstkor, ahol már Európában a jégkorszak van, és kezdődnek a civilizációk itt Európában, de már van halál, de már van húsevés, de már nem tud senki beszélni az állatok nyelvén, vagy csak néhány nagyon mélyen beavatott pap. Később jön a Rézkor, ott még alacsonyabbak a képességeink – ez már történelem – megszűnik az egyiptomi kultúra, fáraók uralma, megszületik Sumer, India.

És az ókori naptárak szerint kb. Kr.e. 3000-ben kezdődött el az a világkorszak, amelyben mi most vagyunk.

Négy ilyen világkorszak van tehát: az Aranykor, az Ezüstkor, a Rézkor és a Vaskor.

Ha hiteles akarnék lenni, akkor az Aranykor a leghosszabb, az Ezüstkor már rövidebb, a Rézkor még rövidebb, és a Vaskor egészen rövid.

Magyarán, ahogy megyünk minél jobban lefelé, annál rövidebbek a korok. Biztos észrevettétek, hogy utóbbi időben felpörgött minden, azelőtt nem volt ilyen gyors sem az élet, sem a történelem. Ez azért van, mert a Vaskor a pusztulása végén bepörög. Ez egyfajta haláltánc.

A Vaskor utolsó előtti esztendejében vagyunk, az ókori szent iratok erről a következőt írják le:

A Vaskor minden korok legalantasabbika, legborzalmasabbika. Nemhogy szó sincs ilyen magasrendű létmódról, mint az Aranykorban, az ősi szent iratok a következőt mondják:

A vaskori ember hazug, önző, erkölcstelen, kapzsi, kegyetlen, civilizációja alantas. Csak a pénzre, csak a testiségre épül. A vaskori ember az istenekben nem hisz, a fényre nem vágyik, kizárólag földi gyönyörszerzésben akarja megtalálni a boldogságát.

Az indiai szent irat, a Vishnu Purána katartikus erővel írja le, hogy milyen lesz a Vaskor, szó szerint így írja:

Az istenek oltárain a tűz kialszik, többé senki sem gondozza őket, az ember önmagát kiáltja ki istennek és a világ közepének, s azt mondja, nem kell Isten, nem létezik. Ezen kívül ugyanez a szent irat a következőt mondja:

Az ember fájni kezd a Földnek és a Föld betegségévé válik. Végletesen elszaporodik, úgyhogy alig fér el a Földön, közben pusztítja a bolygót, gyilkolja önmagát.

A következőt írja még a Vishnu Purána: a vaskori ember hazug, nem ismeri az Igazságot, becsapja önmagát és másokat is. A vaskori ember nincs tekintettel embertársára, csak önmaga boldogulása érdekli, a vaskorban a jóslatok szerint megszűnnek a közösségek. Az embereket végtelen bizalmatlanság keríti hatalmába, mindenki félni fog az embertársától, mindenki gyilkost fog sejteni a vele szembejövőtől, az ember elfelejt bízni, elfelejt szeretni.

Az összes jóslat szerint: a vaskori ember – pontosan ezek miatt – végtelenül boldogtalan és beteg.

A Vishnu Purána azt mondja: a vaskori ember állatokat gyilkol, hogy megszerezvén testüket, saját testét elégítse ki, ezzel azonban nem életet, hanem halált szív magába. A vaskori ember a saját szennyét a folyókba önti és a tengert mérgezi vele.

Pedig nem tudhatták a Vishnu Purána korában, kr. e. 3200 környékén, amikor keletkezik a szöveg, hogy egyszer majd valóban a tengerekbe fogják önteni a gyárak a különböző bomlástermékeiket. Erről nem tudhattak az Ókorban, akkor nem volt ilyen.

Vishnu Puránából idézek: a vaskori ember ki fogja vágni a fákat – honnan tudhattak az őserdőirtásról? – a vaskori ember elképesztően rövid életű lesz, nem maradhat sokáig a Földön, csak 60-70 esztendeig, ami az ókori ember életidejéhez képest nevetségesen rövid, még a hanyatló idejében is, az óbirodalmi Egyiptomban durván 110-120 évig éltek. Ez volt a természetes, tehát nagyjából a duplája a mostaninak.

A vaskori ember kegyetlen országokban, igazságtalan és zsarnok vezetők uralma alatt fog élni.

A vaskornak igazából egy maharadzsa lesz, egy császár, a pénz. Honnan tudhatták mindezt?

Hogyan diagnosztizálhatták a kapitalizmus válságát ilyen gyönyörűen, ilyen precízen az ókori szent iratok?

Az Aranykorban nem volt pénz, nem volt magántulajdon. Nem volt enyém és én. Ismeretlen volt a magántulajdon.

Platón írja gyönyörűen: az Aranykorban senki nem kerített le egy darab földet, senki nem mondta, hogy ez az enyém, ide ne jöjjön más.

Egy egyiptomi szöveg azt írja, Kr.e. 2000 végéről: az Aranykorban, Ré idejében (a Napisten – ezzel jelképezik az egyiptomiak az Aranykort) nem volt zár az emberek házain, hiszen nem is kellett. És ez nem csak arra utal, hogy az Aranykorban olyan volt a közbiztonság, hogy nyugodtan nyitva hagyhattad a házadat, nem történt vele semmi, hanem hogy nem volt zár az ajtóikon mások előtt, értsd: nem volt zár szívük ajtóin sem.

Gyakorlatilag mind a 20 ókori prófécia, amivel foglalkoztam, következőket írja:

2012. december 21-én mi pusztul el? Az emberiség? Nem! Földanya? Hát nem csodálkoznánk, amennyire tönkretettük. Netán a világ? Nem.

A Vaskor semmisül meg ekkor.

A pénzre, tőkére, az önzésre, a kizsákmányolásra alapuló gondolkodásmód és berendezkedés semmisül meg!

Nagyon érdekes, mert amikor azt mondják, hogy 2012-ben elpusztul a világ, valahol igazat mondanak, valóban elpusztul, olyan értelemben, hogy a Vaskor ér véget, az pusztul el.

De nem egyik napról a másikra, nem katasztrófa-jellegűen, és nem velünk együtt, hiszen az emberiség nem feltétlenül van összekötve ezzel a Vaskorral.

Hiszen a Vaskornak – gondoljunk bele – mi is szenvedői vagyunk. Miért rántana bennünket magával az agonizáló és kiszenvedő Vaskor, amikor mi is szenvedünk tőle?

Az összes jóslat azt mondja, hogy 2012. december 21-én világkorszak-váltás lesz, megsemmisül a Vaskor és egy új Világkorszak kezdődik. Csillagászati precizitással: 2012. dec.21-én éjfélkor.

Ekkor az a világkarma, ami mostanáig a Vaskort támogatta, vált, és egy másik új világkorszaknak ad lehetőséget.

Hisz miért van az, hogy egészen idáig a Vaskort sehogy sem lehetett eltakarítani az útból, sokan próbálták, a vaskor szörnyű, a nyugati civilizáció válsága legalább 300 éve érződik Európában, és később Amerikában is.

Rengetegen próbáltak elhozni a Vaskor helyébe egy szebb, boldogabb világot! Sikerült eddig? Nem!

Mindenki belebukott. Vagy belehalt, vagy börtönbe került miatta, vagy megkeseredett és abbahagyta.

De miért? Mert az ősi hagyományok azt mondják, hogy a korok váltakozását nem tudjuk befolyásolni, s nem lehet egy kort erőszakkal lezárni és elhozni egy másikat.

Ez körülbelül olyan lenne, mintha én januárban azt mondanám, hogy én nyarat akarok, és igenis elhozom a nyarat. Természetesen ilyen nincs.

A tél is, ha úgy vesszük olyan, amíg nem áll be a tavasz, alkalmazkodni kell hozzá és készülni lélekben a tavaszra, de nem tudom elhozni azt, majd ha jön magától, akkor örülök neki és akkor boldog lehetek, de ahogyan kudarcot vall az, aki januárban nyarat akar, ugyanúgy kudarcot vall a Vaskorban az, aki el akarja hozni az Aranykort és a Vaskort meg akarja semmisíteni.

Ugyanis ez karma. Mostanáig a világkarma a Vaskort támogatta. Ezért mindenki, aki az Aranykort akarta elhozni, elbukott.

Mi történik 2012. dec.21-én? A világkarma ún. orientációja, iránya fordul. Kihátrál a kozmikus karma a Vaskor mögül, a Vaskor ott marad támogatatlanul, és a világkarma innentől kezdve az új világkorszakot fogja minden erővel támogatni.

Tehát jövőre zárul a Vaskor és nyílik az új Aranykor a Föld számára, a Világ számára.

És ahogy a tél után a nyár is a tavasz átmenetével érkezik, nem egyik napról a másikra lesz mínusz után 30 fok, hanem tavasszal elkezd lassan melegedni, és visszaesésekkel, ingadozásokkal megy át az évszak télből tavaszba és aztán nyárba.

Szerintetek 2012. dec. 21.-étől kezdve minden szuper lesz, lemondanak az elnyomó kormányok, Amerika többé nem akarja lerohanni a riválisait meg a potenciális piacokat, a katonák elhajigálják a fegyvert és a puskacsövekből galambok fognak kiszállni? Természetesen nem!

Csak egyszerűen megváltozik a világ, innentől kezdve, ha valaki az Aranykorért él, aranykorian viselkedik, valahogy azt fogja tapasztalni, hogy minden sikerül neki.

És azok, akik a Vaskort szeretik – egy csomó embertársunk – van ilyen – mert ő a Vaskorból él, a Vaskorból húzza a hatalmát, mert neki a Vaskor kényelmesebb, hiszen a Vaskor erkölcstelen. Sok ember számára erkölcstelennek lenni kényelmes. Nincsenek gátlások. Gazdagodhatok, fütyülhetek a másikra, eltaposhatok bárkit. Ilyen a Vaskor.

Más kérdés, hogy a Vaskor végén – milliárdos is lehetek, ha van bennem kellő pofátlanság és arrogancia, de a híd alá is kerülhetek éppenséggel, ha úgy hozza a sors. A Vaskor ilyen…

Nem véletlen, hogy minden országban sarkítódnak a társadalmak. Mindenhol megjelenik a beteges, szinte már elviselhetetlen luxus és a borzalmas, vérforralóan hatalmas szegénység.

És ez mindenhol így van. Nemcsak Magyarországon.

A Vaskor így szabályosan kettétépi az emberiséget. Lesz egy nagyon-nagyon szűk réteg – akinek nagyon jó a Vaskor – és a környezetszennyezés az klassz, mert olcsóbban lehet így termelni, mint környezetkímélően.

Nagyobb profitot ad.

Vegyszeres földben termesztett növények mennyisége kb. kétszázszorosa annak, mintha mondjuk biotermesztéssel, rákkeltő műtrágyák nélkül, meg egyéb hozamnövelő, növekedési hormonok hozzáadása nélkül.

Kérdezték tőlem, hogy ha tudjuk, hogy elpusztul a Földünk és az unokáink egy radioaktív sivatagot fognak itt találni a gyönyörű kék bolygó helyett, akkor miért vágjuk ki az őserdőket?

Miért öntik az olajat a tengerbe? Miért vadásszák a bálnákat? Miért vegyszerezzük az ételeket?

A válaszom az volt: gondolj bele, olcsóbb talán biominőségben termelni valamit, vagy megfelelő szűrőberendezéseket felszerelve termelni, vagy drágább?

Tömegárut, sok-sok terméket csak környezetszennyezve tudsz létrehozni.

Magyarán a kapitalistának megéri a környezetszennyezés és nem kifizetődő vigyázni Földanyára. Túl drága.

Nem lesz akkora profitja.

Amióta megjelent az iparosodás, azóta szennyezzük hatványozottan a Földet. És amióta profitközpontúak a piacok.

Tehát a nyarat nem lehet erőszakkal elhozni, amíg még tél van.

Mit lehet tenni? Megvárni a jövő évet, készülni rá, készíteni a szíveinket, lelkeinket.

Van egy szép egyiptomi mondás:

„Élj úgy a Vaskorban, minden korok legpusztítóbbikában, mintha számodra sose múlt volna el Ré ideje.”

Tehát élj úgy a Vaskorban, mintha Aranykor lenne.

Mikor vagy vaskori? Ha elfogadod azt a mentalitást, amit a Vaskor diktál, pl. jogom van boldogulni egy embertársam rovására. Ez a Vaskor főtétele: boldog akarok lenni, ha ezért mások boldogtalansága is az ár.

Az Aranykor kulcsgondolata: az együtt, közösen. A nem egymás ellen élni.

Az Aranykor mentalitása: én akkor vagyon boldog, ha te is. És te is akkor vagy boldog, ha én is mosolygok. Legyünk boldogok együtt és nem egymás rovására.

Mi lesz Magyarországgal?

Ahhoz, hogy ezt megértsük, ismernünk kell megint csak egy-két ókori próféciát.

Nagyon különös, az ókori próféciák azt mondják, hogy az Aranykor jövetele az nem egy csapásra zajlik, nem általában úgy, hogy az egész Földön mindenhol Aranykor lesz, hanem lesznek olyan országok, ahol előbb, jobban látszik az Aranykor és lesz olyan ország, ahol 200 év múlva is még Vaskor lesz. Aztán később az is átáll. Tehát nem lesz egyformán világkorszak-váltás mindenhol rögtön, szimultán.

A szent iratok azt mondják, hogy minden világkorszak-váltásnál van egy olyan nép, kultúra, aki annak a világkorszak-váltásnak a fáklyája, vezérhajója. Ez annyit jelent, hogy ott történik meg először az átalakulás az új világkorszakra, ezért az a nép mutat példát a többinek.

Annyiból érdekesek az ókori szövegek a magyaroknak, mert 20 próféciából kb. 15 foglalkozik azzal a kérdéssel, hogy melyik ez a nép. Kb. öt nem foglalkozik ezzel, ezek arra utalnak, hogy zárul a Vaskor és jön az Aranykor és ennyi.

Kb. 15 viszont leírja, hogy hol köszönt be legelőször az Aranykor, ill. leírja, hogy milyen lesz és melyik népen lesz az ún. világ szeme, tehát a vaskor falai hol recsegnek-ropognak, és hol dőlnek össze először.

Vishnu Puránából szó szerinti idézet: a szakák népe felébred és viszi a tüzet más földekre is.

Szakák, mi ez? Indológusok talán tudják, szaka alatt az ókori indiai szövegek a szkítákat értik.

Tehát a szkíták népe viszi máshová is a tüzet, a lélek tüzét.

Egy másik indiai szent irat szó szerint a következőket írja: a szakák ébrednek fel elsőként, ahogy évmilliókkal ezelőtt is ők vitték a fényt!

Ez megjelenik egyébként babiloni jóslatokban is, itt a következőt mondják: elsőnek Nimród népe tér magához, utána a többi.

Nagyon izgalmas, nagyon érdekes ez.

Természetesen a vaskori materializmus erre azt mondja, hogy ezek fantazmagóriák, miért hinnénk egy ókori jóslatnak?! Másrészt tudjuk, hogy évek óta mindent elkövetnek a magyarországi hivatalos tudományban, hogy: na jól van, de mi hol vagyunk szkíták? Mi finnugorok vagyunk.

Itt halász-vadász-madarász szibériai, meg különböző lakosságelemek vannak, és azt mondják, hogy nekünk a legközelebbi rokonaink az ún. szamojédok, akik szibériai eszkimók.

Nem tudom, ki szereti annyira a telet, hogy eszkimónak érezze magát, én talán mégsem.

Az is gyanús, hogy ha szamojédek, szibériaiak vagyunk, akkor hogy létezik az, hogy a népdalainkban, népmeséinkben, szimbolikánkban semmi olyan jelkép, vagy állat, vagy növény nincs, ami az Északi-sarkhoz kötődik?

Nem tudom, tud-e valaki olyan népmesét, amelyben rozmár szerepel, netán jegesmedve?

Egy csomószor elgondolkodtam, hogy ugye mi van Árpád vezér hátán? Párduckacagány. Ha belegondolok… nem jegesmedveprém van a hátán.

Meg egyéb szimbolikán is el lehet gondolkodni, hogy tulipános láda volt vidéken, és nem rénszarvasos, vagy zuzmós láda, a népdal is azt mondja, hogy felszállott a páva és nem azt mondja, hogy felszállott a siketfajd.

A finnugor elmélet igazából miért jött létre? Politikai okból, a Habsburgok számára ez volt a legkényelmesebb a levert 1848 után, mert: - szó szerinti idézet egy korabeli jegyzékből, miniszteri utasításból, Haynau adta írásba a különböző beosztottainak, szó szerint idézem:

A magyaroktól örökre el kell venni a szittya büszkeséget, hogy elfelejtsék végre a lázadozást és megtanulják, hol a helyük.”

A finnugor elméletnek ez az oka, mert tudnunk kell, amit mások is tudnak: ha egy népet tönkre akarsz tenni, meg akarsz semmisíteni, szolgasorba akarsz vetni, egyetlenegy módszer van erre, nem tank, meg atombomba, hanem vedd el a múltját.

Ha egy népnek elveszik a múltját, elvágják a gyökereit, amely az ősi hagyományaihoz vezet, az a nép végtelenül gyönge lesz, önbizalmát veszti, orientációját veszti, és az ilyet ki lehet fosztani, rabszolgává lehet tenni, el lehet pusztítani.

A múlttalan népnek nem csak hogy nincs hazája, de nincs jövőképe sem. Ezért vették el eredeti múltunk tanításait a Habsburgok, és ezért igyekeznek a 20. században is, valahány diktatúra ment keresztül Magyarországon, mind-mind először a múltat próbálta kiszedni a talpunk alól.

Volt olyan ideológiai is, amely nem csak a magyarok múltját akarta elvenni, hanem úgy általában a népek, az emberiség hagyományait, gondolok itt teszem azt a „a múltat végképp eltörölni” dalsorra.

Gyerekfejjel én a kádári korszak végnapjaiban voltam kicsi, amikor először hallottam ezt a dalsort, hogy a múltat végképp eltörölni, hát hogy őszinte legyek, a hideg rázott, de nem a gyönyörűségtől, hanem attól a döbbenettől, hogy ezt senki nem veszi észre?

Hogy ez azt jelenti, hogy a hagyományaimat, az ősi világképemet, azt az erőt, ami engem nagymamán–dédmamán keresztül bekapcsol az ősökhöz, azt eltörölni?

Ha rosszindulatú akarnék lenni, azt mondanám – oké, töröljük el annak, aki mondja, de minket hagyjanak békén. Ha ők utálják a hagyományaikat, akik ezt mondták, hát legyen, lelkük rajta, de hadd válasszuk mi meg, hogy kérjük-e a hagyományainkat, vagy nem.

Gyerekfejjel úgy gondoltam, ha én egyszer nagy leszek, nem mozdonyvezető, vagy táncdalénekesnő vagy ilyesmi akartam lenni, hanem kedves-aranyos vallástörténész, filozófus néni, aki mindent megtesz azért, hogy a hagyományok fontosságára emlékezteti az embereket!

A legendák szerint minden népnek van egy olyan lelkisége, amely őt bekapcsolja egy világkorszakhoz.

Vannak ennek megfelelően vaskori népek, ezüstkori népek, rézkori népek és aranykori népek, ez azt jelenti, hogy melyik nép mikor érzi jól magát.

Miért van az, hogy váltakoznak a civilizációk a történelemben? Egyszer Róma virágzik, aztán hanyatlik, aztán jön egy másik nép. Egyszerűen azért, mert maguknak a népeknek is van, ugyanúgy, mint az embereknek, egy újszülöttkora, egy serdülőkora, egy felnőttkora, aztán öregedni kezd és a végén meghalnak.

Egy nép akkor sikeres, amikor olyan világkorszak van, ami az ő lelkiségével azonos.

A vaskorban egy aranykori nép mit tapasztal?

A vaskorban ki a sikeres? Aki vaskori tulajdonságokkal rendelkezik. Lelkiismeretlenül harácsol, hódít, indít gyilkos háborúkat, elpusztít más népeket stb-stb.

Ha olyan népet nézünk, aki aranykori, az ettől borzadni fog, soha nem fog ilyet csinálni.

Ebből következően a Vaskorban mit fog tapasztalni egy ilyen? Azt, hogy állandóan kudarcot vall. Hogy mindenki őt nyomja el, mindenki az ő területét veszi el, hogy mindenki rajta masírozik keresztül, hogy minden háborúból vesztesen jön ki.

Szokták tőlem kérdezni, miért van az, hogy Magyarország, mióta csak… egy nép, amely annyit szenvedett, szokták tőlem kérdezni, hogy van turáni átok? Miért szenvedett annyit a magyarság? Miért hullott annyi könnyünk? Miért van az, hogy annyi fájdalom van?

Miért van az, hogy már az ókori Sumérben gyilkoltak bennünket, már a szkítákat megpróbálták kiirtani?

Mióta bejöttünk ide, csökken-csökken az országunk területe. Keresztülment rajtunk török, tatár, Habsburg, orosz – mindenki.

Miért van az, hogy azt látjuk, hogy ez a tehetséges, szorgalmas, munkaszerető, kulturált nép – a magyar – egyszerűen hervad, fogy, önbizalmát veszti, területét veszti?

Szinte minden újkori háborút elvesztettünk. Vagy a vesztesek oldalára kerültünk. Miért?

Ez nem azért van, mert ilyen rossz lapjárás van a magyarokra. Hanem mert a Vaskor egyre alantasabb és ezért csak az a nép sikeres, amelyik vagy alkalmazkodik hozzá, vagy eleve olyan lelkisége van, aminek jó a Vaskor.

A magyar milyen? Soroljuk a tulajdonságait! – Vendégszerető, végtelenül befogadó, az ingét odaadja a vendégnek akkor is, ha neki nem marad, elképesztően önzetlen és segítőkész, szinte már gyermekien naiv, iszonyatosan könnyen becsapható, megvezethető. Idealista, lelkesedő, tud eszmékért hevülni, nagyon sok művészt ad a világnak, nagyon sok felfedezőt.

A magyarnak miben van az ereje, a potenciálja? A száma? Nem, soha. Már az ókorban sem voltak sokan.

Ezért sem szoktam aggódni, hogy kevesen vagyunk, mert az ókorban a szkíták szintén kevesen voltak. Jó, sokat fogytunk, ez tény, de soha nem voltak a turáni népek sokan. A turáni népekre a szaporaság nem jellemző. Ilyen egyszerű a dolog.

A hunok például általában egykéztek, vagy egyséztek. A turáni mivoltunkból adódik, hogy nem vagyunk az a kifejezetten szapora nép, tehát nem a számarányunkban áll az erőnk.

A mi erőnk egyértelműen itt van, az agyunk. Ezt mindenhol elismerik, Amerikában is. Az egyetemeken pl. ha hallják, hogy egy ösztöndíjas pályázó magyar, akkor mindenkinek felcsillan a szeme.

Konferenciákon hallom: - Magyar vagy? Jaj, az egy olyan okos nép!

Tehát ilyen a hírünk a világban, és ez igaz is!

És mégis, ilyen elképesztően jó képességekkel rendelkező nép, aki egyben idealista, végtelenül naiv, gyermekien őszinte, nem tud hazudni, elképesztően könyörületes, a kegyetlenséget nem is ismeri.

Például népvándorláskor elég kegyetlenek voltak a népek, mindenki szinte. Akkoriban szokták mondani, hogy a vikingek végigdúlták Európa partvonalát és akármennyire is megszépült később, hogy ezek az aranysisakos legények jönnek-mennek, már kalandfilmekbe való, de akkoriban ez nem volt olyan aranyos és vidám dolog, mert bizony olvastam, hogy a templomokban megerőszakolták az apácákat, legyilkolták a papokat, a polgári lakosságot nem hogy nem kímélték, hanem általában az volt a forgatókönyv, hogy a férfiakat megölni, a nőket és gyerekeket elhajtani rabszolgának, eladni.

Ebben a korban minden nép ezt csinálta. A szaracénok, vikingek, mindenki.

Egy nép nem.

A magyarnál ritka az olyan szerep, hogy hódítóként vagyunk jelen. Nem vagyunk egy tipikus hódító nép.

Mi például mit gyarmatosítottunk? Semmit.

Max. Horvátországot meg Dalmáciát Szent László alatt, s azóta is, és már akkor a középkorban is a dalmátok azt mondták, hogy soha ilyen boldogok nem voltunk, mint a magyarok uralma alatt.

Jellemző, hogy amikor még gyarmatosítunk is nagy nehezen, akkor sem kizsákmányoljuk, hanem segítjük azt a népet.

Nagyon híres történet a kalandozások idején a Szent Galleni kaland: megy egy magyar csapat, odaérnek egy német kolostorhoz, német szerzetesek, és a szerzetesek meghallják a hírt, kongatják a vészharangot, hogy jönnek a magyarok…

Hú, mindenki megrémül, be a pincébe, mentik az aranyat, mindenki imádkozik. Megérkeznek a magyarok, leszállnak a lóról, előjön a kolostor vezetője, az öreg apát, a rendfőnök – és mondják, hogy térdre hullva, remegő szájjal latinul könyörögni kezd, hogy vigyék az aranyat, szedjenek le mindent, csak ne öljék meg az embereket, ne bántsák a testvéreket, a papokat.

A krónikaíró a következőt írja: a magyarok csoportjának vezetője leszállt a lóról, s ugyan egy árva kukkot nem értett az öreg pap hadovájából, de annyit látott, hogy könyörög, hogy valamit kér, leszállt a lóról, megölelte az öreg papot, és gyakorlatilag hátba veregetve próbálta nyugtatni.

Végre, amikor – félig latinul, félig németül – végre megértették egymást, és mikor az öreg pap kérdezte, aranyat, vagy mit hozzunk ki? A magyarok vezetője azt mondta: – Mit? Verjétek csapra a hordókat és hozzatok enni, mert éhesek vagyunk.

Az lett a vége, hogy egy óra múlva a német papok és a magyar hódítók egymást átölelve éltették részben Krisztust, részben a magyarok Istenét és mondják, hogy örök barátságot fogadtak.

Másnap a magyarok elmentek, és itt lett vége a kolostor meghódításának.

Híven tükrözi ez a történet is a magyarok általános viselkedését, a néplélektan arra utal, hogy az a nép milyen.

Egy ilyen nép, amelyik így viselkedik hódítóként – vagy a hunok, hogy a hadifoglyokat szépen hazaengedik, vagy a szkíták, ahol, ha az ellenség megsebesül a párviadalban, a szkíta harcos abbahagyja a csatát, és az volt a korabeli hadijog, hogy kísérje azonnal a táltoshoz… meggyógyítani.

Tehát egy ilyen nép, amelynek ilyenek az erkölcsei, mihez kezd egy Vaskorban?

Ahol az ilyen tulajdonságokkal minek tűnik? Gyengének. A Vaskorban a gyengének pusztulás a sorsa.

Tehát az, hogy miért olyan peches és miért olyan lejtmenet a történelmünk majdnem 1000 éve, ezért van, mert a Vaskor rezgése idegen tőlünk, merthogy aranykori nép vagyunk.

A Vaskorban ki nyer? Akik jó harcosok, bátor katonák a csatatéren? Nem!

Ez a középkorig így volt, de később a dolgok nem a csatában dőltek el, hanem a tárgyalóasztaloknál, kémkedésben, diplomáciai körmönfontkodásban, ravaszkodásban. A magyar ebben nem jó!

A magyar az olyan, mondjuk vidéken egy alföldi csárdában, hogy ha valakinek gondja van a másikkal, azt mondja, gyere ki a csárda elé, nézz a szemembe és állj ki velem.

Ez a magyar erkölcs nagyjából.

Az aljas módszerek, hogy szemébe mosolygunk, és amikor hátat fordít, bordái közé szúrom a tőrt, a hízelgés, a zsarolgatás, a diplomácia, a tárgyalgatás – ez a magyartól idegen.

A területeinket is soha nem a csatában vesztettük el, hanem mindig a tárgyalóasztaloknál.

Ezért pusztul Magyarország, és ezért ilyen lejtmenet a történelmünk.

Az összes prófécia azt mondja, hogy 2012 után Magyarország újra boldog lesz.

Nostradamus a 2012 utáni Magyarországról így beszél:

Ó Beáta Pannónia, Ó boldog Magyarország!

Mégis mi az, amire konkrétan sor kerülhet?

Ehhez meg kell néznünk, hogy az egyes világkorszakok hogyan tagolódnak.

A világkorszakokon belül vannak ún. paradigmák, ezek az uralkodó eszmék, áramlatok, irányzatok, az adott világkorszakon belül egyes területeken dominálnak.

Például a középkorban a feudalizmus volt Európában az a paradigma, az az általánosan elfogadott módszer, ideológia, amin berendezkedtek az európai államok.

Minden paradigmának van egy születése, van egy virágkora, amikor a legerősebb, s aztán elkezd hanyatlani, gyengül-gyengül-gyengül, és jön egy új paradigma, amit az emberek úgy látnak, hogy ez jobb lesz. S akkor az előző elpusztul és jön az új. Ami a helyébe lép. Ezt úgy hívjuk, hogy paradigmaváltás.

Egy világkorszakon belül több paradigmaváltás szokott lenni, és mit gondoltok, hogy egy régi paradigma, amikor jön egy új, azt mondja, hogy rendben van fiúk, szépen átadom a stafétát?

Természetesen nem, az előző, a kivénhedt paradigma vassal-vérrel, háborúkkal, gyilkolással megpróbálja megakadályozni az újnak a jövetelét. Erre borzasztó egyszerű példa a középkori parasztlázadások.

Már jött volna egy új, ami a feudalizmust meghaladta, de a feudalizmus még erős volt, ezért verték le például nálunk is a Dózsa-féle parasztlázadást. Elég erős volt még az öreg paradigma, hogy az újnak az orrára koppintson, hogy bocsi, de még erős vagyok.

Aztán amikor már eléggé kivénhedt lett az előző paradigma, akkor jött a francia forradalom és győzött.

Azért tudott győzni, mert már jönnie kellett az újnak.

A hagyományok azt mondják, hogy a Vaskoron belül – kr.e.3000-ben kezdődött, 5000 évig tart – egész pontosan 2012-ig.

A Vaskor delelője durván 0-ban, azaz Jézus születése idején történt. És a középkor, újkor, legújabb kor, az már a Vaskor vénülése, és végig paradigmák vannak, mindegyiknek van egy születése, egy csúcspontja, és halála, és jön a következő.

2012 azért érdekes, mert nem csak egy paradigma szűnik meg, hanem vele együtt egy világkorszak is.

Tehát dupla változás Magyarországon és a világon, paradigmaváltás és világkorszak-váltás is.

Az, hogy melyik világkorszak szűnik meg, azt már tudjuk, a Vaskor. És mi lesz helyette: azt is tudjuk, Aranykor. De melyik paradigma szűnik meg?

A feudalizmusban a fő értékmérő a földtulajdonlás volt. Akkor erős valaki, ha birtokol földet, ha nincs neki, akkor alulmarad. A feudalizmus gyakorlatilag földet, birtokot jelent. A feudalizmusban, ha van nemesi címed, akkor vagy valaki, ha nincs, akkor a korabeli jog szerint része vagy a birtoknak, azaz egy dolog, mint egy tárgy, olyan, mint a kapa vagy a vasvilla, hozzátartozol a földhöz, egy eszköz vagy, ami arra való, hogy azt művelje, de semmilyen jogaid nincsenek, csak kötelességeid, hogy dolgozz.

Nyilvánvaló, hogy ez hová vezetett, vagy hogyan működött Európában, gondolom, mindenki hallott az éhínségekről, a járványokról. Az iszonyatos kegyetlenséggel zajló szabadságharc-leverésekről, 1514-ben Dózsa idejében a vezetőket szadista módon pusztítják el, kb. 75.000 magyar lázadót abban az évben kivégeznek.

Utána jött a tripartitum a Werbőczy törvénykönyv 1715-ben, amely bosszúból a következőt mondta ki:

Magyarországon a magyarok nemzetének a tagja: a nemesség, a papság és a városok. Ezen kívül a következő mondat szerepel a Tripartitumban: minthogy a paraszt, jobbágy nem a nemzet tagja, ezért a magyarság jogi soraiból mindörökre kitaszíttatik.

Ez annyit jelent, hogy nem volt színmagyar valaki, ha nem nemes, jogi értelemben véve ebben az esetben nem magyar és nem a nemzet tagja.

Ez egy döbbenetes dolog, ha belegondolunk.

Kossuth és Petőfi pontosan ezért harcoltak, mert 1848-ban azt akarják, hogy a magyar nemzet része legyen mindenki, aki magát magyarnak vallja. Ilyen egyszerű.

Tény és való, hogy amikor zárul a feudalizmus és gyakorlatilag Magyarországon tényleg lehet látni, hogy Kossuthtal zárul, mert megszűnik a jogfosztottsága a jobbágyoknak, csakhogy ezután meg mi lesz az értékmérő?

Eddig akkor számítottál embernek, ha van földed, egyébként jogfosztott vagy.

Azt hitték szegény francia forradalom-csinálók is, hogy azzal, hogy kisöprik a grófok, bárók uralmát, ezzel szebbet, jobbat, igazságosabbat csinálnak, persze egy frászt, mert helyette jött a bankok uralma.

Ugyanis a feudalizmus kisöprésével a kapitalizmus veszi át a szerepét, helyét Európában. Innentől kezdve az nem lesz olyan nagy probléma, ha nincsen földed, de ha nincsen pénzed, akkor már nem vagy ember.

Innentől kezdve nem a föld lesz az értékmérő, hanem a pénz. És akik ismerik a kapitalizmus történetét, az újkor történetét, és olvastatok Dickenst, akkor tudjátok, hogy mennyivel emberségesebb, humánusabb a nagytőkések uralma, mint a grófoké, nagyuraké? Vajon melyik és mennyiben? Emberségesebb szerintünk?

Melyik az egy fokkal emberségesebb berendezkedés, a feudalizmus vagy a kapitalizmus?

Ezt nyilván az áldozatok száma arányában lehetne megmondani, a feudalizmusnak irdatlan sok áldozata van, sorolhatjuk nemcsak a parasztlázadásoknál kivégzett sok-sok embert, de a járványokban meghalt összes embert, az is ennek a berendezkedésnek az áldozata, vagy az éhínségben meghalt gyermekeket, vagy az emiatt elhajtott magzatokat stb.

Milliókra rúghat a feudalizmus európai áldozatainak a száma, de egy demográfus egyszer kiszámította, hogy a kapitalizmusé kb. tízszer annyi.

Tehát a kapitalizmus kegyetlenebb, embertelenebb és olyan szempontból még rosszabb is, mert a feudalizmusban akármilyen szörnyű elnyomás volt, az embereket, még az elnyomottakat is, valamennyire a hit, még akkor is, ha az egyházi hit. Tudjuk, hogy az egyház ugyanolyan elnyomó volt, de mégis valamilyen istenhit, valami kis remény valamivel ellátta, szegény jobbágy, ha nem is remélhetett egy életen át semmiben, de ha mást nem, akkor egy kicsit adott nekik vigasztalást.

A mennyországban, ha jámbor és jó lélek és sokat imádkoznak, majd neki is szebb lesz, meg jobb lesz az angyalok között.

A kapitalizmus együtt jár a materializmus és az ateizmus elterjedésével, magyarán míg a feudalizmusban mégis ott volt valamiféle istenhit, addig az újkori kapitalizmus azon kívül, hogy elterjeszti a pénz és a tőke legbarbárabb uralmát a Földön, ateista.

A kapitalizmus császárai sem nézték el enyhébben, ha valaki a rezsimjük ellen felkelt – mint ahogy annak idején a nagyurak –, ha lehet, még kegyetlenebbül és még arrogánsabban viselkedtek.

Mit lehet látni? Hogy míg a feudalizmusban visszatartotta az urakat a zsarnokságtól valamennyire az istenhit – a legtöbb országban így is volt. Azt ajánlották pl. a templomban, misén, vagy hittanórán az úrnak születőknek, hogy „légy kegyes a szolgáiddal, hogy a Mennyországba beléphess”.

Tudom, hogy ez nem sokat ért, de valamennyire az erkölcsi tanítás megvolt.

Nem azt tanították a papok az uraknak, hogy öld meg a jobbágyaidat, mert az nem ember, hanem akármennyire is jogfosztottak voltak, egy igazán erkölcsösnek számító nagyúr a korban nem viselkedett brutálisan a szolgáival. Ez volt az elvárás. Más kérdés, hogy mindenki úgy viselkedett, ahogy akart.

De a kapitalizmusban az a borzalmas, hogy itt már nem is mondják, hogy a kizsákmányolást ne vidd odáig, hogy az a nyomorult munkás belepusztuljon.

A kapitalizmusnak nincs istenhite. Ekkor jelenik meg Darwin a majomelmélettel. És ekkor mondják ki különböző fórumokon, hogy nincs Isten. Tehát, ha nincs Isten, senki nem ellenőriz bennünket, ergo azt csinálunk, amit akarunk.

Gyakorlatilag az istentelenséget a kapitalizmus vezeti be Európában, és ami a legdöbbenetesebb, hogy a 19. század végére, a 20. század elejére a kapitalizmus már enyhén szólva is dögrováson volt, haldoklott, vonaglott, millió válságtünetet látunk.

…..Tehát ….látszik, hogy az utolsó előtti paradigma-váltásnál vagyunk, és mit látunk a 20. században?

Mitől embertelen a kapitalizmus? Magyarországra a kapitalizmus mikor érkezik? Durván Tisza Kálmán idejében. Nagyjából az 1870-80-as évek, amikor Magyarországra megérkezik ez a tőkés berendezkedés és mi is átvesszük, annak minden förtelmével együtt.

Magyarországon rögtön a legdurvább elnyomás kezdődik, innentől kezdve kettős elnyomás.

Mert nálunk a feudalizmus sem törlődik ki rendesen, annak megmaradnak a kis csonkjai. Vidéken még mindig a nagybirtok nyomja el az embereket, a városokban meg már a tőkés.

Innentől azt látjuk, hogy Magyarország gőzerővel rohan a pusztulása felé és rohan Trianon felé, mert gyakorlatilag ha már Trianonnál tartunk, igazából mi okozza Trianont?

Szokták tőlem kérdezni, hogy létezik az, hogy mi szívtuk meg legjobban a Versailles-i békéket, és miért minket büntetnek meg a legdurvábban, amikor: 1. nem mi kezdtük a háborút, nem mi lőttük le Szarajevóban a trónörököst, 2. úgy büntettek meg bennünket, mintha mi a Habsburgok egyenrangú partnere lennénk, és velük lettünk volna a háborúban és mivel a Habsburgok vesztettek, ezért mi is vesztettünk.

Elfeledkeztek Trianonban arról, hogy mi is elnyomottak voltunk a Habsburgok uralma alatt?

Magyarán, az a szegény magyar katona, akit kivezényeltek a Doberdóhoz, vagy a Piavéhez, vagy Galíciába, K-und-K egyenruhába beöltöztetve, azért a császárért harcolt, aki 1849-ben gyakorlatilag a 13 aradi vértanút a vérpadra küldi, és szétveri a szabadságharcunkat.

Magyarán, mi kényszerből harcoltunk a Habsburgok mellett és mégis úgy lettünk megbüntetve, mintha mi csatlós lennénk, nem pedig elnyomottak.

Hogy ez miért volt, tudja-e valaki? – Most ez egy apró példa, hogy a Vaskorban az aranykori népek milyen esetlenek. Miért? Mert a Vaskorban a vaskori népek ügyesek.

Azért volt Trianonban ez a döntés ilyen, mert addigra Magyarországon – biztos hallottátok – meggyilkolták Tisza Istvánt, a háborúban aktuális miniszterelnököt, és jött a Károlyi-féle, aztán a Tanácsköztársaság-féle verzió, és gyakorlatilag a Tanácsköztársaság jegyében mindent elkövettek Magyarország kommunista vezetői, hogy külföldön a lehető legrosszabb hírünket keltsék, és a lehető legrosszabb hírben tüntessenek fel bennünket.

Talán hallottátok a Károlyi-kormányba tartozó hadügyminiszternek az utasítását, amikor még ment kint a front, még győzhettünk volna, akármilyen nehéz is a dolog, de az illető külügyminiszter azt mondta: „Nem akarok többé magyar katonát látni.”

Ezek után oké, hogy elvesztettük, természetes, hiszen ha a hátország felbomlik, akkor nem lehet győzni, de a tetejében azok mentek ki tárgyalni a franciákkal, a győztesekkel, akik Magyarországot - írd és mondd - gyűlölték, utálták. Mert mint kommunisták, ellenérdekeltek voltak abban, hogy az általuk új Magyarországnak nevezett gyűlöletes Magyarország jól jöjjön ki a tárgyalásból.

Olyanok képviseltek magyar színekben magyarként Trianonban, akik ellene voltak Magyarországnak, és arra mentek rá, hogy minél rosszabbul járjunk. Döbbenetes, de így van.

A Kun Béla, tehát a tanácsköztársasági kormány tagjai, Gyulafehérváron a román nacionalisták gyűlésekor „Erdélyt meg kell szerezni, a magyarok zsarnokok, függetlenedjünk”.

Azt mondják, hogy a Magyar Tanácsköztársaság követei kimentek erre a gyulafehérvári konferenciára és mintha kellett volna még jobban buzdítani, buzdították a román nacionalistákat, ottani forradalmárokat, hogy – szó szerint – „Ne Erdélyig vonuljatok, Debrecenig, mert az addig legalább a tiétek.”

Tehát lehet azon panaszkodni, hogy a kis Antant hogyan viselkedett akkoriban, de nem tudott volna úgy viselkedni, ha nem tüzelik Budapestről.

Mindezt minek köszönhetjük? Miért tudott a Tanácsköztársaság hatalomra jutni?

Azért, mert ekkor már a feudalizmus és a kapitalizmus együtt fojtogatta vidéken és a nagyvárosban a kisembert. Kun Bélának egy fél követője nem lett volna, ha a magyar urak ill. tőkések nem olyan rövidlátók és nem hajszolják bele az egyszeri magyar munkást a bolsevizmus karjaiba.

Nem tudok akkor haragudni a derék magyar városi munkásra, hogy belép a kommunista pártba, mert egészen egyszerűen ebben az időben a hivatalos Magyarország a saját magyar kisembereivel nem foglalkozott.

Éppen ezért lehet utálni a Tanácsköztársaságot, de egy követ nem lehet vetni azokra az emberekre, akik kilátástalanságból, mivel a magyar kormány a magyar tőkést védte, a munkás egyedül volt.

Persze, hogy oda ment, ahol azt hallotta, hogy megdöntjük a kapitalizmust.

Tegyük hozzá, hogy más kérdés, hogy a kommunistáknak eszük ágában nem volt megdönteni a kapitalizmust, hiszen ez már pl. a történészek között köztudott tény, hogy az 1917-es ún. nagy októberi szocialista forradalmat a Rothschildok pénzelték.

Lenin azért járt Svájcba, mert ott vette át azokat az összegeket, támogatásokat, még fegyvert is, ami kiderült, hogy a szálak a legnagyobb bankházakhoz vezettek, ők finanszírozták a cár megbuktatását, ill. Leninék győzelmét.

Tehát, döbbenetes, de a kommunistákat is a kapitalizmus juttatja hatalomra a legtöbb országban, hogy miért, azt most nem tudom itt elmesélni, de annyit mindenképpen lássatok a dologból, hogy a kapitalizmusnak a 20. században már el kellett volna tűnnie, mert elfáradt.

Már mindenhonnan támadták, próbálták támadni így-úgy, jobbról-balról és mit látunk? Eltűnik? Nem!

Sőt most is van. Sőt rosszabb lett, mint volt.

Ezt látjuk.

A Vaskor utolsó paradigmája a nihilizmus. A nihil szó jelentése: semmi. Ez a semmi kultusza.

Azt mondják, valahányszor kivénhed egy Vaskor a világban, az utolsó „isten”, akit bálványozzák és hódolnak az emberek, az a Semmi.

A nihil. Mondhatnánk, hogy ez hülyeség, hisz a jelenkor éppen a pénzt bálványozza – azt is, ez igaz – de a nihilizmus tudjátok, mire utal?

Mert pár évtizeddel ez előttig, akármennyire rosszak a vaskoros ideák, de mégis ideológiák.

Mégis valami rendszer, mégis valami elképzelés.

Bármennyire taszító ateista és nemzettagadó ideológia a marxizmus, de mégis, ha belegondolok egy marxistával vitatkoznom azért nem olyan vészes, mert legalább van álláspontja. Legalább hisz valamiben. Legalább van értékrendje, ha az számomra torz is. De valami, amiben hisz.

A nihilista, az a Vaskor utolsó embere, onnan ismered meg, hogy nem rossz eszmékben hisz, hanem egyáltalán nem hisz semmiben.

Hogyan tudunk vitázni egy olyan emberrel, akihez odamegyek, azt mondom, hogy „Én istenhívő vagyok, és te? Beszélgessünk a dologról!”.

Nem azt fogja válaszolni, hogy én ateista vagyok, nem hiszek Istenben – ez egy normális válasz – hanem azt fogja mondani: nem érdekel a kérdés. Nem az én dolgom. Fütyülök rá!

A nihilizmus, az a „Kit érdekel?” filozófiája, a kapitalizmus utolsó évtizedeiben nihilizmusba torkollik minden országban, Magyarországon is ezt látjuk.

’89 óta tudjuk, hogy összeomlott a bolsevizmus, mint blokk, megsemmisült a kommunista Szovjetunió, stb.

Magyarországon, mikor 89 előtt voltunk és sokan látták és várták, hogy a kommunista ideológiának legyen vége.

Erre nem számítottunk, hogy megy az utálatos kommunista diktatúra és jön helyébe a legalább olyan utálatos tőkés diktatúra?

Nem ezt akartuk – erre mondják, hogy „Anyám, én nem ilyen lovat akartam..”

Nem erre számítottunk, ahogy az oroszok sem. Ott is megdőlt a Szovjetunió, mi lett helyébe?

Valami jobb? Minimum olyan rossz.

Diktátorok, oligarchák rémuralma. Eszmék helyett pénzuralom.

Még rosszabb.

Magyarországra visszahozták a kapitalizmust. Erre nem számított senki, hogy az jön vissza.

Amióta Magyarországra visszajött a kapitalizmus, a haldoklását testközelből látjuk, csak a kapitalizmus, ahogy agonizál, egyre pusztítóbb.

10-15 éve ezzel szembesülünk, de ez ellen nem tud senki semmit tenni, mert maga a rendszer rossz, maga a kapitalizmus rossz, maga a paradigma rossz.

Ha rozsdás és rohad egy járműnek a gépezete, hiába fényezed a karosszériát.

Évek óta semmi mást nem látunk, mint karosszéria-fényezést, ugyanazt a rossz berendezkedést, ugyanazon a fáradt, beteg paradigmán alapulva cicomázzák hol ilyen színűre, hol olyan színűre, kicsit fényezik, kicsit maszkírozzák, de az alap ugyanaz marad.

Erre mondja Jézus: „Régi tömlőbe újbort tölteni nem lehet” A régi tömlő szagát átveszi a friss bor is.

Ez történik évek óta.

Ez az oka, hogy Magyarországot nem tudja senki meggyógyítani.

A kereteket széttörni senkinek sincs bátorsága, ahhoz paradigmaváltás kell.

Ezt látjuk, hogy az egész világon tombol az utolsó világkép, a nihilizmus. Hiszen ez amellett, hogy a semmi kultusza, az alapja a nihilizmusnak: ne higgy semmiben, ne foglalkozz semmivel, éld az életed, élj a mának.

Egyél, igyál, fogyassz, szórakozz, te vagy a lényeg, ne törődj mással. Ne legyél tekintettel másokra.

Ne legyél udvarias, a nihilizmusban, ahogy a kapitalizmusban is a vaskor végén, hülyének nézik azt, aki még hisz olyanokban, hogy lovagiasság, becsület, igazság, szerénység, hazaszeretet.

Ha ilyen értékekben hiszel, akkor otromba, konzervatív, vaskalapos, divatjamúlt, ósdi alaknak fognak téged jobb esetben bélyegezni, rosszabb esetben kötözni való őrültnek.

A nihilizmus lényege: ne törődj semmivel, mert nincs semmi, nincs a halál után semmi stb.

Nyilván, hogy a nihilizmus boldogtalanná teszi az embereket. Tud az ember hit nélkül élni? És szeretet nélkül? Vegetálni tud, zombi léte van. Ezért látunk magunk körül zombikat, a nyugati társadalmak összes városában.

Szoktak panaszkodni, hogy a fiataljaink miért olyan kiégettek? Miért nem lelkesednek nagy eszményekért?

Miért van az, hogy a többségük droghoz, alkoholhoz, vagy extrém sportokhoz, vagy extrém bármihez fordul, csakhogy egy kicsit pörögjön a szíve, mert különben egy nagy punnyadás és unalom az egész élete?

Miért van az, hogy mindezekkel a válságtünetekkel a fiatalok érdektelenek, kiégettek, udvariatlanok, pimaszak, nem tisztelnek semmit, az idősek reménytelenek, fáradtak, szomorúak. Munka nincs, részben túltermelés van, részben termelési válság van. Eszmebeli válság van, az emberek többsége nem hisz semmiben.

Aki meg mégis szeretne, az különböző csaló szekták karmaiba kerül.

Miért van az, hogy ezzel mindenhol szembesülünk? Ez a nihilizmusnak az összes létező kortünete, kór-tünete.