Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2012.08.26

Földanya kincsei és a női lét

Már gyerekkoromban is szerettem az ékszereket viselni, a vásárok alkalmával, mindíg megleptek a szüleim-nagyszüleim egy-egy szép darabbal. Volt egy tűzzománccal díszített karperecem, amit sokáig hordtam, indigókék alapon fehér kis szirmokból álló virág. Felnőtt nőként már nemcsak a külleme, színe határozza meg mit választok magamnak, hanem a szimbólumok jelentése és az ásványok tulajdonságai is.

181172_416637788371894_1149224665_n.jpgÉn magam is szoktam ékszereket készíteni. Már gyerekkoromban is alkottam láncokat, nemcsak gyöngyből, hanem növényi részekből is. Volt egy fahéj, szegfűszeg, borokabogyó trióm, ami nemcsak mutatós volt, hanem még illatozott is. Készítettem már egér rágta dióból kis amulettet, ami egyedi és mutatós is egyben. A lányom szerint szerencsét hoz :) Legutóbb a képen látható ékszerduót hoztam létre mely bőrfűzőből és fa golyókból áll. Ez tükrözte leginkább a lelkemhez legközelebbi állapotom. Nagyon szeretem a természetes anyagokat, a bőrből készült hajfogókat, karpereceket, de az ásványokat is. Érdekes kapcsolatot lehet velül létesíteni, már mielőtt a kincsátaram gyarapítanák rájuk hangolódom, nem keresem célirányosan, csak ráérzek, a lelkére, s ha megszólít akár a színe, akár a formája, tudom, hogy megtaláltam amit-akit keresek.  Ők különleges világot képviselnek, hiszen élőlényekről van szó. Vannak beszélő kövek, s olyan kristályszerkezetek melyek az energiákat is képesek áthangolni, átadni, embernek, földnek, növénynek, akármely más létezőnek egyaránt. Mostanság az asztrológia és a bolygók világa foglalkoztatott, sokat olvastam ezekről. Mindíg is érdekelt a csillagok varázslatos világa. Sokszor néztem az eget, akár nappal volt akár éjjel, s gyönyörködtem abban amit ott láttam. A különleges alakú felhőkben, s a csillagok ragyogó fényében. A hold adta csodákban. :)

Az alábbi blogon a HOLDKŐről ír a szerző, a Holdkő szép és értékes tulajdnoságai mellett, nemcsak mutatós, hanem a női erőket energiákat is segít kiteljesíteni, megélni.

holdko.jpg

sugilit.blogspot.hu/2011/09/kristalyok-holdko-varazsa.html

 

Kiteljesedést adó kreatív erőkben gazdag életet kívánok minden alkotótársamnak, és minden kedves olvasómnak!

Szeretettel: Rita