Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Női életkör

Ebben a fejezetben a női élet misztikumait érintő írások vannak.

A női őserő egy olyan energia, ami képes formálni és alakítani

minden szinten a Világunkat.

Kicsiben és nagyban egyaránt.

 
 

Cikkek

A 3. szem aktiválása

2013.10.01

 

A homeopátia csodái

2011.08.17

Sok dologgal egyetemben a családban a gyógyítás-ápolás a nő feladata, szerepköre, íme egy az általam eredménnyel használtak közül.

Ezt a cikket nagyon ajánlom elolvasásra:

http://antalvali.com/hirek/a_homeopatia_uj_utjain_az_elet_titkai

 

A méhek és a női erők kapcsolata a magyar ősvallásban

2011.10.26

Sosem értettem miért úgy nevezik a belső szaporító szerveinket ahogy, nem is igazán nyerte el a tetszésemet a méh kifejezés...ámde egy barátnőmtől kaptam egy linket...s máris világossá és elfogadhatóvá vált számomra a méh kifejezés melyet én alsó szívnek nevezek szívesen...

köszönet F. J.-nek a cikkért és a szemnyitogatásért.

 

A Női létezés egy szeglete

2012.07.31

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Női életkör | Hozzászólások: 0

A női mell

2011.06.15

 

A szégyen

2013.11.28

"A szégyen társas érzelem, csak az után lehet érezni, hogy megszégyenítettek minket, és a megszégyenítés itt taglalt formái olyan társadalmi norma mentén történnek, amely a hatalmon lévők érdekeit szolgálja."

Szülőként, édeasanyaként én fontosnak tartom, hogy a gyermeket ne szégyenítsük meg. Ha a szülő módszere a nevelésben ez, gondolja végig milyen családi mintát követ, s azt is milyen hosszú távú következményei vannak ennek a "módszernek".

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Női életkör | Hozzászólások: 0

A szülés csodája benned is benned van!

2011.05.14

 

A titokzatos női medence

2011.05.18

 

Advent és hagyományaink

2011.11.22

 

Anyaság férfi szemmel; Müller Péter tollából

2011.08.30

"A megoldás, mint látod, nem az "elengedés" - hanem egy merész kísérlet, hogy a lelkemből egy új szerepet, egy új archetípust bontsak ki. Váltani kell. Nem könnyű, de nincs más megoldás. A lelkünk végtelenül gazdag. Még egy nagymama is tud új életet kezdeni. Erről legközelebb beszélgetünk majd."

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Női életkör | Hozzászólások: 6

Anyaseb

2014.07.19

Sok szó esik manapság arról, hogyan „testesítsük meg az isteni női minőséget”, illetve hogy „hogyan legyünk felébredett nők”. De a valóság az, hogy nem lehetünk az isteni női minőség erejének hordozói addig, amíg nem foglalkoztunk azokkal az eltemetett érzéseinkkel, miszerint száműzve érezzük magunkat a Női Minőségtől.

 

Nézzünk szembe a ténnyel: Az Istennővel való első találkozásunk anyánk személyében történt. Amíg össze nem szedjük a bátorságunkat, hogy megtörjük a tabut, és szembe nézzünk az anyánkkal kapcsolatban megélt fájdalmainkkal, addig az isteni női minőség is csak egy mese, egy fantázia arról, hogy megment minket az anyánk, aki azonban soha nem jön el. Ez pedig spirituális éretlenségben tart bennünket. El kell választanunk magunkban az emberi anyát az archetípustól annak érdekében, hogy igaz hordozói lehessünk ennek az energiának. Le kell építenünk magunkban a hibás struktúrákat, mielőtt olyan új struktúrákat építhetnénk, amik meg tudják tartani. Amíg ezt meg nem tesszük, egy olyan csapdában tartjuk magunkat, amiben kiteljesedésünk sosem hosszú életű, és helyzetünkre az egyetlen értelmes magyarázatnak az tűnik, ha magunkat okoljuk.

Az eredeti cikk:
Bethany Webster: Why it's crucial for Women to Heal the Mother Wound
Webcím: 
http://womboflight.com/2014/01/18/why-its-crucial-for-women-to-heal-the-mother-wound/
Fordította: spreadthelight

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Női életkör | Hozzászólások: 0

Az anyatejes táplálás fontossága

2011.05.14

 

Az aranyhajú hercegkisasszony

2011.11.30

Egy kis magyarázat miért tettem ezt ide: A mese a női erőkbe való beavatásról szól. Ajánlom figyelmedbe Clarissa Pincola Estes könyvét, mely meseelemzéseket tartalmaz, a címe: Farkasokkal futó asszonyok.

 

Az erő....mindíg győz

2012.03.10

 

Baba Mama kapcsolat

2011.08.31

E cikkemmel elsődlegesen arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy gyermekünkhöz való hozzáállásunk során nagy általánosságban csupán csak az ő problémáira összpontosítunk; és szem elől tévesztjük azt a nem is apró momentumot, hogy érzelmi állapotunk és világlátásunk hatással van csemeténk lényének és életének alakulására.

Aranka.

 

Bábafa -részlet-

2011.09.30

A mesebeli bábák közül a legszebbnek, Tündér Ilonának a három világot összekötő Világfán –égig érő fa, vagy tetejetlen fa- annak is a legtetején van a lakóhelye. Ezt a világképet tükrözi a Sarkcsillag népi elnevezése is, ami az Ég tengelyének csúcsán elhelyezkedő csillagot Boldogasszony vagy más néven Bába matullájának (motollájának) hívja.

 

Bernárd Ilona beszél a Népi gyógyászatról és a bábaságról

2013.12.24

 

Boldogasszony ünnepe 08.15.

2012.08.15

 

Boszorkányrecept a szülési fájdalmak átalakításához

2011.07.22

 

csak ANYA

2014.02.25