Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2011.05.22

Angyali védelem avagy az ima ereje

Angyali védelem


"...megparancsolja angyalainak, hogy vigyázzanak rád minden utadon." (Zsoltárok 91:11)

 


 
angyal.jpgEgy misszionárius minden két hétben elment a városba, hogy gyógyszer-ellátmányt vételezzen a kis vidéki kórháznak, ahol szolgált. Egyik ilyen útján látott két embert, akik az utcán verekedtek. Az egyik súlyosan megsérült, ezért a misszionárius megállt, ellátta a sebeit, és beszélt neki Isten szeretetéről. Aztán továbbindult hazafelé, és éjszakára a dzsungelben táborozott le. Amikor két héttel később ismét a városba ment, egy férfi közelített felé, ugyanaz, akin legutóbbi utazása alkalmával segített.

A férfi ezt mondta: - Tudtam, hogy pénz és gyógyszerek vannak nálad, ezért a bandám követett a táborodig, és azt terveztük, hogy megölünk, hogy hozzájussunk a pénzhez és a gyógyszerekhez. De éppen amikor rád akartunk támadni, azt láttuk, hogy huszonhat fegyveres őr van körülötted.

A misszionárius így felelt:

- Nem, ez lehetetlen. Én egyedül voltam.

A férfi tovább erősködött: A többiek is látták. Meg is számoltuk őket.

Hónapokkal később, amikor a misszionárius elmondta ezt a történetet az otthoni gyülekezetében, egy férfi félbeszakította:

-Pontosan mikor is történt ez az eset?

Amikor a misszionárius megmondta a pontos napot, a férfi elcsodálkozott.

Ezt mondta:

-Pontosan akkor, amikor ott Afrikában éjszaka volt, itt nálunk reggel volt, és én furcsa, sürgető kényszert éreztem arra, hogy imádkozzam érted. A késztetés olyan erős volt, hogy felhívtam pár embert, hogy jöjjenek el a gyülekezetbe, és imádkozzanak velem. Kérlek, hogy akik aznap itt imádkoztatok velem, most álljatok fel!

A misszionárius megszámolta őket, huszonhatan voltak. Pontosan annyian, mint a fegyveres őrök.

 

Forrás: internet